15.11.13

Konica Autoreflex T

1968-70

Beskrivelse:
Verdens første 35mm spejlrefleks med automatisk eksponeringskontrol og lysmåling gennem linsen (TTL).
Anvender Konica's nye AR-bajonet.
Har mikroprismesøger.

Autoreflex T var det første 35 mm spejlreflekskameraer med automatisk eksponering og TTL-måling kombineret i et hus. I Japan blev den solgt som frihandelsaftale, i Tyskland som Revue Autoreflex TTL.

Det er fuldt mekanisk med lukkerprioriteret automatisk eksponering. Batterierne (to PX 675 type kviksølvceller) var kun nødvendige til CdS-lysmåleren. Lukkerhastigheden var fra 1s til 1/1000 og B.

Der er en sjælden og speciel version af denne model, kendt som Autoreflex W. Dette er et kamera udstyret med et specielt timingbagstykke til brug ved sportsbegivenheder. Det angiver eksponeringstidspunktet på hvert billede. Bagsiden er ens i funktion til den, der blev tilbudt i 1963 på Konica FS-W, et tidligere kamera med F/FS-kobling.


Læs mere om kameraet fra Matts Classic Cameras - Klik her...
Læs mere om denne model på buhla.de - Klik her...
T (1) Stand:
Velholdt og god mekanisk stand. Søger er lidt beskidt på matskiven. Lysmåleren opfører sig lidt mærkeligt; nålen farer op og ned i et stykke tid og falder efterhånden til ro. Laver ofte en ridse på langs af filmen, ca 2/3 oppe i billedfeltet.
Har påsat en passiv blitz-sko.

T (2) Stand:
Ikke testet endnu. Ser pænt ud men har lidt buler i top-delen, som om den er tabt eller trykket ned. Udlæserknappen virker lidt træg/forsinket. Fremføringsarmen fortsætter med at kunne trækkes frem efter en fremspoling. US-telefonnr ridset i bundstykkets bagside.

T (3) Stand:
Udmærket stand, men ikke testet endnu. Har beskyttelseslinse på søgeren. En bruger har ridset en bogstav-talkombination på bagsiden af bundstykket. Lukkeren kan være lidt træg at få igang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar