15.11.13

Konica Autoreflex T3 / T3N

1973-75

Beskrivelse:
På det tidspunkt: Konicas topmodel af spejlrefleks med fuldt metalkabinet. Solid og tung som en tank.
Videreudvikling af modellerne T og T2.
Konicas modeller med betegnelsen Autoreflex A er skrabede udgaver af T-modellerne.
Har mikroprismesøger med split-image.


Autoreflex T3 er en forbedret Autoreflex T2, Den tilføjer en funktion for blænde-stop-down (dybdeskarphed-forhåndsvisning) til selvudløserhåndtaget (tryk håndtag mod linsen til stop-down, tryk på knap på håndtaget og drej håndtaget mod uret for at indstille selvudløseren), en multipel eksponering (ME) -kontakt integreret med lukkerknappen, der anvendes i kombination med cocking-indikatoren (indikator grønt betyder lukkeren er tændt, rød betyder låst) samt et bredere udvalg af valgbare filmhastigheder (ISO 12-3200). Som med T2 er både indstilling for blænde og lukkertid synlig i søgeren, som har forbedret lysstyrke i forhold til tidligere modeller. Denne model har sit serienummer indgraveret i toppladens bagkant under fremspolingshåndtaget og et stemplet og malet "T-3" mellem tilbagespolingshåndtaget og prismeforhøjningen på toppen (bemærk bindestregen her til forskel fra ingen bindestreg på forsiden af ​​kameraet).

Autoreflex T3 "N" eller "New" introducerer forbedringer ved at erstatte den tidligere versions tilbehørssko med en fast "hot-sko", tilføje en søgerlukker og et split-image fokusbillede (den funktion er angivet med et rundt klistermærke med et stort bogstav "S" og teksten "split image" placeret under tilbagespolingsknappen ved siden af ​​søgeren på kameraets øverste bagside). T3N serienummeret er malet og befinder sig på bagsiden af topstykket mellem tilbagespolingshåndtaget og prismeforhøjningen.

Hvis Autoreflex T / FTA og T "2" / "New" FTA etablerede Konica SLR som et anerkendt og vigtigt mærke, tog T3 og T3 "N" dette til et endnu højere niveau. Det er et helt nyt designet kamera med en række forbedringer. T3 / T3 "N" beskrives som "buttery smooth" af mange fans. Det er også det sidste af helmetal, fuldstørrelse Konica. Meget holdbare, mange er i brug i dag, med ringe eller ingen servicebehov i løbet af 30 eller flere år.

Både T3 og T3 "N" findes i enten mat krom og sort emaljefinish til top- og bundpladerne, idet den sorte version er sjældnere og mere værdifuld.

I det sidste år eller to af produktionen blev en anden version af den valgfrie split-image-fokuseringsskærm tilgængelig, som indeholdt det delte billedpunkt i midten og en "donut" af mikro-diaprismer omkring det; begge var i midten af ​​den matte fokusskærm. Modeller udstyret med den specielle skærmfunktion havde en lille sølvmærkat sat fast på bagsiden med "S.I." trykt på den. Den endelige version af fokusskærmen blev standarden på alle efterfølgende Konica-modeller (TC, T4, FP-1, FT-1 osv.)T3 (1) Stand:
Velholdt og fungerer godt. Klar søger og matskive. Ingen utætheder i forseglingen. 
Nov13 stoppede lysmåleren med at virke... måske en løs forbindelse. 
Købt via DBA i DK

T3 (3) Stand:
Mangler en komponent/del men er ikke testet endnu, så jeg ved ikke hvad der mangler...  .Meget fin stand men dog lidt ridser efter brug, især i bunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar