15.11.13

Konica Autoreflex T4

1978-79

Beskrivelse:
Første Konica SLR med det mindre hus, fuld udstyrsliste og dele af plast. Det sidste fuldt mekaniske SLR som Konica byggede selv.
Har mikroprisme og split-image i søgeren og knap til nedblænding så dybdeskarpheden kan kontrolleres i søgeren.Autoreflex T4 ligner den enklere Autoreflex TC. Begge er mindre end de tidligere Autoreflex-huse, der er brugt plastdele, men bygget på en metalramme.

T4 er den ultimative Konica SLR på den tid og stadig en fuldt udstyret, fuldt mekanisk spejlreflekskamera med en CdS TTL-lysmåler og lukkerprioriteret automatisk eksponering. Lukkerhastigheden er 1s til 1 / 1000s og B, og batterierne (to PX625 kviksølvceller) er kun nødvendige til lysmåleren.

T4 var det første Konica-spejlreflekskamera, hvor der blev tilbudt en ekstra film-winder. Den er i stand til at fremføre filmen ca. 2 billeder pr. sekund, men har ikke automatisk tilbagespoling.

Både TC og T4 og Winder AR til T4 var udstyret med en relativt usædvanlig, blød type kunstlæder. (Minolta bruges lignende på et par modeller.) Det var dejligt, når det var nyt, men er temmelig let at beskadige og har tendens til at krympe fra kanterne og se grimt ud. Det er ret nemt at erstatte med en anden type kunstlæder eller endda ægte læder, hvilket virkelig forbedrer kameraets udseende og følelse. Selv om det er stort set kosmetisk, forsegler læderbeklædningen kameraet mod støv og fugt, der kommer ind i en række adgangspunkter og led mellem samlinger og giver et godt greb til brugeren.


T4 (1) Stand:
Rimelig god stand. Alt ser ud til at fungere mekanisk. Også her ser "læderet" ud til at krympe...
God klar søger og lysmåleren fungerer. Ikke afprøvet endnu med film.
Jan14: Ny beklædning og nye tætninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar