15.11.13

Konica Autoreflex TC

1976-82

Beskrivelse:
Nydesignet SLR-kamera og det første med mindre kamerahus og med dele i plastik.

Autoreflex TC var mindre og lettere end nogen tidligere Konica slr. Dette blev opnået ved, at kroppen brugte plastdele til at nedbringe vægten og sænke omkostningerne ved konstruktion, men rammen var stadig lavet af metal. Topdækslet med prismehuset blev støbt som et stykke plastik, men var meget modstandsdygtig over for slid. Der var ingen standard sølv og sort version ligesom de fleste kameraer i perioden, Autoreflex TC blev kun udbydes i sort. Fordelen var en forbedret, lysere søger og det var udstyret med split-image fokusering og en microprismering. En ny version af Konica's Hexanon AR 50mm F / 1.7 linse blev udviklet specielt til Autoreflex TC. Dens design og optik har skabt anerkendelser og det er blevet kendt som en af ​​de bedste 50mm linser fra perioden.

Versioner


Der var flere versioner af Autoreflex TC. Den første version havde Konica-logoet i udelukkende store bogstaver, metal bagsidelås og forskellige filmguider end senere modeller. En tidlig ændring forvandlede metalbagsidelåsen til en plastikdel. Senere, da Konica-logoet blev ændret til små bogstaver med undtagelse af det første bogstav, blev metalpladen med serienummeret stemplet på bunden ændret til et plastikstykke med serienummeret støbt ned i overfladen og fremhævet med hvid maling.


Læs mere her:
Matts Classic Cameras - Klik her...
Gennemgang af hele Autoreflex-serien fra Konica - Klik her...


TC (1) ver 2 - Stand:
Teknikken fungerer og det har været en tur i Afrika og tilbage igen. Har en enkelt gang fejlfungeret i lukkeren. "Læderet" er krympet, som vist nok er typisk på disse modeller. Der har været enkelte tegn på utætheder i forseglingen, så det skal nok også skiftes.
Dec13: Ny beklædning og nye tætninger

TC (3) ver. 1 - Stand:
Ser ikke særlig brugt ud, men trænger til rengøring. Læder på siderne krympet (som sædvanligt) og der er monteret nye tætninger i og ny beklædning. Teknikken ser ud til at fungere.
Købt via ebay i US.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar