13.11.13

Konica C35 AF

1977

Beskrivelse:
Kameraet har et fast-blænde Hexanon 38 mm f / 2.8 objektiv, en indbygget elektronisk flash og et automatisk eksponeringssystem til at vælge den relevante lukkertid. C35 anvender en bladlukker med tre hastigheder, 1/60, 1/25 og 1/250. Mens de fleste af kameraets funktioner var elektroniske, var filmfremgangen stadig mekanisk.

Konica C35 AF (med navnet "Jasupin") er en milepæl indenfor kamera, fordi det var verdens første autofokuskamera. Lanceret i november 1977, anvendte det "Visitronic" AF-systemet, der er udviklet og produceret af Honeywell (se nedenfor for beskrivelse). Dette var et "passivt" snarere end det efterfølgende mere populære "aktive" system (hvilket Canon anvendte i AF35M atten måneder efter C35 AF). Konica siges at have solgt en million enheder. I 1980 blev C35 AF erstattet af C35 AF2 med nogle kosmetiske forskelle.

Nogle år efter lanceringen af ​​disse Konica kameraer, producerede den russiske Belomo-fabrik i Minsk et autofokus kamera, der skylder en stor del af æren til Konica. Det blev kaldt Elikon Autofocus, men er kun blevet set med cyrillisk bogstaver.Honeywell AF-systemet 

"Designet af Honeywell til 35 mm kameraer (synligt lys); bruger et separat sæt detektorer og koblede enheder sammen med en mikroprocessor for at aktivere automatisk fokus. Der foretages en korrelation mellem et sæt detektorer ved anvendelse af to forskellige, vidt adskilt små områder af billedet. Teknikken er baseret, som i optiske afstandsmålere, på vinkeldifferencen mellem separate modtagere i overlejring af samme scene. Denne teknik bestemmer ikke kun, om systemet er ude af fokus, men mængden og retningen af ​​objektivbevægelsen, der kræves for at opnå optimalt fokus. "

"Electronic Focus for Cameras" af N. Stauffer og D. Wilwerding March, Scientific Honeyweller, bind 3, nr. 1. marts 1982


Stand:
Pænt og velholdt, men er ikke sikker på funktionaliteten endnu...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar