26.3.15

M42 gevindkobling Objektiver


Domiplan 50mm f:2,8    +++
Fra Meyer-Optik GörlitzEt meget handy lille objektiv. Oprindelig rimelig kvalitet, se link her fra Pentax Forums.
Mærket efter slid, men ser ud til at fungere ok. Meget ringe billedkvalitet.
Kan kun arbejde med største blænderåbning (2,8) gennem adapteren til EOS.
Febr. 15: Har ændret lidt på objektivet, så det nu kan justere blænder og dermed bruge hele blænderområdet når det sidder i adapteren. Billedkvaliteten er dog ikke blevet bedre, så det er stadig et ringe opbjektiv! Har ikke tænkt mig at bruge mere energi på det.
Testet 2 gange.


Cosinon Auto 55mm f:2,1   **Mellem kvalitet objektiv fra Cosinon. Læs mere om det her på linket til M42lens.com...
Ser rent og pænt og velholdt ud.
Kan kun arbejde med største blænderåbning (2,1) gennem adapteren til EOS. Fokusringen binder en smule en gang imellem. Ikke særlig god billedkvalitet...
Febr. 15: Har ændret lidt på objektivet, så det nu kan justere blænder og dermed bruge hele blænderområdet når det sidder i adapteren. Det forbedrer billedkvaliteten en hel del. Kan derfor bruges seriøst fremover! Glad nyhed!
Testet 2 gange.

Auto Revuenon 50mm f:1,8    *Er samme objektiv som Practika Revueflex blot med et andet navn på. Ser velholdt ud, men blænderen fungerer ikke, så den kan kun arbejde med fuld blænderåbning (1,8). God billedkvalitet.
Erfaring: Arbejder man med fuld blænderåbning, så er dybdeskarpheden meget lille. Det betyder at man skal tænke meget over motivet. Da dette objektiv kan fokusere tæt på (ca 40cm) så er det ikke velegnet til disse motiver med den store blænderåbning. Det er meget bedre at bruge det til motiver der befinde sig længere væk fra kameraet.

Cosinon Auto MC 135mm f:2,8    *Godt kvalitets objektiv. Vurderet af Pentax Forums til 9 på en 10-skala (se her). Velholdt og fungerer ok. Lidt træg og minimalt slør i fokusringen. Coatning på bagerste linse har det ikke helt godt. Kan skifte mellem Auto og Manuelt og dermed indstilles til hele blænderrækken fra 2,8. Rimelig billedkvalitet.