31.3.19

Dacora Ferrania Lince 2

1961

Lince var en produktlinje med 35mm søgerkameraer lavet i Tyskland af Dacora for Ferrania. Lince modellerne var alle variationer af Dacora kameraer. Den oprindelige Lince blev introduceret i 1960.
Ferrania, der blev grundlagt i 1923, var et italiensk selskab kendt hovedsagelig som producent af film, men de producerede også nogle kameraer og var også involveret i forskellige andre områder relateret til fotografering som trykning.

3M erhvervede virksomheden i 1964. 3M mærket og Scotch blev mest almindeligt anvendt. Produktionen af Cine film blev lukket. På dette tidspunkt var deres film for det meste lagrede mærkevarefilm med "Made in Italy" som den eneste indikation. I 1995, efter at 3M omstrukturerede sine datalagrings- og billeddannelsesvirksomheder til mærket Imation, blev filmafdelingen et par år senere solgt, og Ferrania-navnet blev returneret. I 2006 blev Ferrania omstruktureret til Ferrania Technologies, der primært koncentrerede sig om lægemidler og en solpanel division kaldet Ferrania Solis. I oktober 2012 fyrede selskabet næsten alle deres medarbejdere, efter at de allerede havde stoppet filmproduktionen i slutningen af ​​2009.

I 2013 købte efterfølgeren, firmaet Film Ferrania, Ferrania's gamle produktionsmaskiner med det formål at genstarte filmproduktionen.

Stand: Pænt og velholdt. Fungerer fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar