31.3.19

Zeiss Ikon Contina II 527/24

1954 -

Denne Contina II er et fuldt manuelt søgerkamera og blev udstyret med enten en F / 3.5 Novar eller F / 2.8 Novicar Anastigmat 45mm linse med en Prontor SVS lukker. Min forståelse er, at Novar og Novicar var navne ejet af Zeiss, men linserne blev faktisk ikke lavet af selskabet.

Kameraet har en ukoblet eksponeringsmåler. Det virker som en håndholdt; drej drejeknappen for at matche nålene, og aflæs de anbefalede blænde- / lukkertidskombinationer og overfør til kameraets objektivindstillinger.

En god funktion er, at tilbagespolingsknappen trækker sig væk fra kamerahuset når den drejes - hvilket gør det lettere at betjene.
Under WWII planlagde Hubert Nerwin at lave en helt ny 35mm foldemodel. Resultaterne af hans tanker blev udviklet efter krigen til Zeiss Ikons første helt nye efterkrigsprodukt, der blev lavet siden 1948 som Ikonta 522/24. Da Zeiss ikke kunne producere tilstrækkeligt med Tessar-objektiver (på grund af krigsskader på deres produktionsfaciliteter), er dette en af ​​de få Zeiss-modeller nogensinde, der har en ikke-Zeiss (Schneider Xenar) linse. Modellen blev videreført i 1953 som Contina, som et af de første kameraer i den nye Contina-serie af 35mm søgerkameraer (en af modellerne var en Rangefinder) lavet i Tyskland af Zeiss Ikon. De første modeller var foldekameraer, senere blev modellerne med faste objektiver. Nogle havde koblet lukkertid / blænderinge ved hjælp af lysværdisystemet. Foldemodellerne havde knap til fremspoling, billedtæller og tilbagespoling monteret på bunden; de senere havde topmonteret 180° drejearm til fremspoling, knap til tilbagespoling og billedtæller rundt om udløseren.


Læs om Contina-modellen her - Klik her...
Læs mere om kameraet og misforståelser vedrørende modelnavnet her - Klik her...

Stand: Meget velholdt og fungerer fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar