7.4.19

Canon Canonet QL17

1972

Canonet G-III QL17 er et koblet Range-Finder 35mm kamera, med fast brændvidde, der først blev fremstillet af Canon i 1972. Den har fuld lukkerprioriteret automatisk eksponering og fuldt manuelle optagelsestilstande.

Canonet G-III er den tredje generation af Canonet, efter den originale Canonet og New Canonet.

G-III har et 40 mm f / 1.7 objektiv med seks elementer i fire grupper. Den integrerede lysmåler giver lukkerprioritet og manuelle tilstande. Sensoren er placeret på forsiden af ​​linsen, hvilket tillader brug af filtre uden manuel kompensering af eksponering. Canonet kan bruge standard blitz eller Canonlite D, der er specialdesignet til Canonet.Eksponeringsmåler

Eksponeringsmåleren bruger et PX625 kviksølvbatteri, som nu ikke sælges længere. Den alkaliske ækvivalent kan anvendes, men den forskellige spænding, forskellige udladningskurve og fravær af spændingsreguleringskredsløb forårsager forkert måling, der resulterer i 1,5-f-stop undereksponering ved begyndelsen af batteriets levetid og 1,5-f- stop overeksponering i slutningen.

Desuden har kviksølvbatteriet en levetid på flere år sammenlignet med et par måneder for det alkaliske batteri. Denne grad af forkert eksponering er acceåtabel med negativ farve- eller sort-hvide film, men er mere mærkbar med diasfilm.

Mange brugere vil bruge et 1.4 volts høreapparat batteri eller adaptere med Schottky dioder, der tillader brug af SR-44 batteri med bedre resultater. Et zink-luft erstatningsbatteri kan også bruges. Dette batteri har samme spænding som PX625 kviksølvbatteriet, og derfor ses det som en anvendelig udskiftning af mange.

G-III kameraet gjorde det lettere at kontrollere batteriet ved at tilføje batterikontrolknappen på siden af ​​søgerens ramme. En lampe på kameraet lyser, når batteriet stadig er godt.Stand: Lidt spor efter brug, men fungerer ok. Tætning skal repareres.


Læs mere - Matts Classic Cameras - Klik her!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar