1.4.19

Canon FX

1964

Canon FX er et 35 mm spejlreflekskamera fremstillet af Canon Inc. of Japan og introduceret i april 1964. Det introducerede Canon FL-objektivet, efterfølgeren til Canon R.

Efter Canonflex R-serien var Canon FX den første i en ny serie med en blændeforbindelse på en ny objektivmontering. Modelbetegnelsens "flex" (til single-lens reflex) suffiks blev erstattet med et "F." FX var tilgængelig med enten sølv eller sort metal dele

Kameraet har et indbygget lysmåler ved hjælp af en CdS fotocelle monteret på fotografens venstre side; i modsætning til senere kameraer, måler den ikke gennem den optagende linse. Et håndtag skifter mellem lav følsomhed for lyse emner (EV 9-18) og høj følsomhed for mørke motiver (EV 1-10) (ved ISO 100). Understøttede filmhastigheder er ISO 10 til 800.


Lukkeren er en horisontal lukker og med tider mellem 1/1000 og 1 sekund i fuld stop intervaller, valgt med et hjul på øverste plade på fotografens højre side. X-synkroniseringshastigheden for flash er 1/55 sek .; flash support er via et pc stik på forsiden af ​​kroppen.

Søgeren bruger en glas pentaprisme og giver dækning af 90% af rammen lodret og 93% vandret, med en 0,9 × forstørrelse (med en 50 mm standard linse).

FX var tilgængelig med enten sølv eller sort metal dele. Det kan være et par skjulte i skabe eller gemmer, men der er kun to kendte helt sorte modeller indtil november 2014; der er nu mindst tre, en er ejet af en privat samler i Indiana, USA og en anden af ​​en privat samler i Koromilia, Kilkis, Grækenland.

Stand: Lidt medtaget af tiden og brug men ellers ok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar