28.4.19

Konica Hexanon AR 40mm F 1,8

På deres søgen efter mere kompakt objektivdesign udviklede nogle producenter, Konica blandt dem, såkaldte pandekageobjektiver (Pancake Lenses) i slutningen af ​​70'erne. Disse objektiver med en brændvidde på 42-43 mm kunne bygges ekstremt flade - dermed navnet.

Hexanon AR 40 mm / F1.8 er et sådant pandekageobjektiv. Med en længde på kun 27 mm (11/16 ") passer et kamera med en sådan linse i næsten enhver jakkelomme. Objektivet blev introduceret sammen med FS-1 og solgt som standard linse med disse kameraer. Det blev også solgt med andre kamerahuse som Autoreflex TC som standard. Det var ganske populært i nogle år, og det er ganske almindeligt, men noget efter at FS-1 blev udfaset, blev det ikke længere produceret.
  Billedkvaliteten på Hexanon AR 40 mm / F1.8 er fremragende - nogle fotomagasiner roste det dengang som en af ​​de skarpeste linser, som nogensinde blev bygget af nogen fabrikant til 35 mm kameraer. Objektivet giver i hvert fald meget skarpe billeder med meget høj kontrast og jævn belysning fra kant til kant. Linsen giver ikke meget plads til forbedringer og spiller i samme liga som Hexanon AR 50 mm / F1.7, som også er et absolut præmieobjektiv.


Læs mere om dette objektiv på www.buhla.de - Klik her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar