28.4.19

Konica Hexanon AR 50mm F1,7

Hexanon AR 50 mm / F1.7 blev introduceret sammen med Autoreflex T3 som budget normallinse - hovedsageligt solgt sammen med kamerahuset. Det erstattede det ældre Hexanon AR 52 mm / F1.8. Det var det første Konica-objektiv i det nye design med den kvadratriflede gummifokuseringsring i stedet for den ældre rillede metalfokuseringsring. Fra starten havde den det grønne mærke til automatisk eksponeringsposition - tidlige modeller med EE, men de fleste med AE.

Konica fik stor succes med den nye standardlinse. Den er meget skarpere end dens allerede gode forgænger - nogle priste den som en af ​​de skarpeste linser, der nogensinde er bygget overhovedet. Selv mere end 30 år efter introduktionen er der ikke mange bedre linser at købe på markedet.

Men ikke kun i skarpheden er billedkvaliteten første klasse. Kontrast og ensartet belysning er lige så overbevisende som den neutrale farvegengivelse. Alt i alt er Hexanon AR 50 mm / F1.7 absolut en førsteklasses linse.

En matchende modlysblænde af metal var tilgængelig fra Konica som tilbehør. I senere variationer var denne også beregnet til Hexanon AR 40 mm / F1.8 og Hexanon AR 85 mm / F1.8.

Som et hurtigere alternativ blev den dyrere Hexanon AR 50 mm / F1.4 tilbudt efterfølgende - også en særdeles god linse.

    

Med introduktionen af ​Autoreflex TC blev Hexanon AR 50 mm / F1.7 revideret. Mens den optiske formel og optiske kvalitet forblev uændret, blev linsen tyndere, kortere og en hel del lettere. Prisen for dette var en nærmeste fokuseringsafstand på 0,55 m (1 ft 92/3 ") i stedet for 0,45 m (1 ft 53/4") i den tidligere version. Desuden forsvandt klikmarkering af halvblændeværdier også - hvilket med tiden desværre også forsvandt fra andre linser - Konica syntes at tro at de fleste brugere alligevel bruger deres linser i AE-tilstand, så en præcis blændeindstilling var ikke så afgørende som det plejede at være. Men selv på linserne uden klikstopper for halvåbninger er det stadig muligt at indstille mellemblændeværdier, bare lidt mere følelse er påkrævet.


Den i størrelse reducerede version af Hexanon AR 50 mm / F1.7 blev solgt som standard linse sammen med kamerahuset i nogen tid. Med introduktionen af FS-1 blev det erstattet af det nye Hexanon AR 40 mm / F1.8 pandekageobjektiv som standard, men Hexanon AR 50 mm / F1,7 var stadig tilgængelig. Senere blev Hexanon AR 50 mm / F1.8 introduceret, der ikke helt når den fremragende billedkvalitet af sine forgængere. På trods af dette blev produktionen af ​​Hexanon AR 50 mm / F1.7 stoppet efter nogen tid med parallel salg af begge 50 mm linser.

Hexanon AR 50 mm / F1.7 er en meget almindelig, om ikke den mest almindelige Konica SLR-linse, og kan købes i begge større variationer meget billigt - hvilken variation du foretrækker mest er et smagsspørgsmål. I begge varianter er det en absolut topklasselinse til en utrolig god pris.

Oversat fra www.buhla.de...  Læs hele artiklen herDer er tre udgaver af denne linse. Jeg har de to.

Ældste udgave har EE-markering i grønt på blændeskalaen.Rev 2 har AE i grønt


Rev 3 har en anderledes blænderring.Ingen kommentarer:

Send en kommentar