28.4.19

Konica Hexar 28mm F 3,5

Hexar AR 28 mm / F3.5 giver overordnet skarpe og kontrastrige billeder fra kant til kant, billedforvrængninger er ikke fremtrædende, linsen viser heller ikke for meget vignettering. Alt i alt er Hexar AR 28 mm / F3.5 et meget anvendeligt objektiv.

Den relativt langsomme linsehastighed er nogle gange irriterende. Især når linsen bruges i svagt lys på ældre kameraer med en mørk søger, bliver præcis fokusering vanskelig.

Billedkvaliteten er lidt ringere end de 7 elementers Hexanon AR-objektiver med samme brændvidde og hastighed, billederne er ikke så skarpe.

Hexar AR 28 mm / F3.5 er ikke særlig følsom over for stray light. Brug af en modlysblænde anbefales i de fleste situationer for at undgå tab af kontrast. En matchende rektangulær metal modlysblænde var tilgængelig som tilbehør fra Konica.

Denne model er billigere end den tilsvarende Hexanon AR-linse med samme brændvidde og hastighed, da det var nyt. På trods af dette er det meget sjældnere og derfor nu ofte dyrere end de overlegne Hexanon AR-variationer. Estimater er at ca. 10% ud af Konica's 28 mm linser er Hexar AR linser, resten adskiller sig i de mange variationer af Hexanon AR 28 mm / F3.5 og den ultra-sjældne  Hexanon AR 28 mm / F1.8.

   


Der er kun en enkelt variation af Hexar AR 28 mm / F3.5. Alle linser af denne type har fokuseringsringen med gummiindsatsen, en mindste blænde 16, halvblændeværdier klik stopper og et grønt AE-mærke.

Teksten er overvejende oversat fra Buhla.de 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar