2.4.19

Olympus OM10

1979-87


Olympus OM-systemet blev udgivet af Olympus i 1972. Olympus OM-husene blev delt i et højkvalitets sortiment og en mellemklasse. Højkvalitetsmodellerne var de etcifrede modeller med en bindestreg: OM-1/2/3/4. De tocifrede modeller var mellemområdet. Alle disse modeller kunne tage Olympus OM-objektiver (hvilket betyder at alle potentielt har DOF-preview-funktionalitet, da dette var standard på de fleste OM-objektiver).

Efter introduktionen af ​​autofokus på markedet frigiver Olympus to motordrevne huse: OM707 og OM101. Senere blev en ny Cosina-model udgivet, kendt som OM2000.

OM10 var den første forbruger OM-serie. Lanceret i 1979.

Det accepterede hele linjen af ​​OM-objektiver og de fleste af OM-tilbehør til en lavere pris. Den lavere pris afspejles i udførelsen af ​​dette kamera og de tilgængelige funktioner, men det var stadig en meget kompetent performer og det afspejlede de elegante linjer etableret af de kompakte OM-1 og 2 designs.

I sin standardkonfiguration tilbyder OM10 blændeprioriteret automatisk eksponering, enkel og præcis nok til et forbrugerkamera i de fleste lysforhold. Det tilbød også eksponeringskompensation for mere komplicerede belysningssituationer og for mere avancerede brugere. Valgskive øverst tillod valg af blændeprioritet, B og manuel adapter. Den lille manuelle adapter var tilgængelig som tilbehør for at muliggøre manuel styring af lukkertid. Hvis ingen Manuel Adapter blev tilsluttet, og kameraafbryderen indstillet til Manuel adapter blev kameraets lukkertid sat til fast 1/60 til flash arbejde.

Selvom det ikke er velkendt for forbrugerne, er fokuseringsskærmen til OM10 faktisk udskiftelig, men ikke så let som OM-1. Den deler samme fokuseringsskærm som OM-1, men den ekstra fremspringende fane skal fjernes, da OM10 ikke har plads til det.

OM10 kan acceptere alle linserne i OM-systemet.

Søgerskærmen er fast, såvel som bagstykket. Det kan acceptere winderen men ikke motordrevet. Det eksisterede i krom og i sort finish.

OM10 blev solgt i store mængder, før produktionen ophørte i 1987, og mange eksemplarer anvendes stadig i dag. Overordnet overset til fordel for sine mere professionelle 'single cifre' søskende, kan du nemt hente et fungerende eksempel på små penge. Prøv at finde en, der indeholder den manuelle adapter, da dette tilbehør alene kan hente gode penge på online-auktioner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar