6.8.19

Forskellen mellem digital og analog

Ken Rockwell skrev denne karakteristik ca. 10 år efter at digitale kameraer kom på markedet (2007) og jeg tror den stadig er gældende:

Dette er fremskridt. Digitalt udstyr er forbrugsartikler, i modsætning til filmudstyr, som du ville bruge i årtier. Derfor betaler vi lige så meget for et digitalt plastikapparat som vi plejede at betale for et professionelt Nikon F5. Vi betaler, hvad vi gør for digital, fordi vi ikke betaler for de mursten af ​​film, vi plejede at optage.

Undskyld - som jeg har fortalt jer alle siden 1990'erne, så skifter digitale hver uge. Digitalt udstyr er forbrugsstoffer. Du køber det, for det er øjeblikkeligt nyttigt, og kaster det (videresælger det), når der kommer noget bedre ud, hvilket muligvis er to måneder eller to år. Hvis du ønsker en varig hardwareinvestering, skal du købe gode objektiver eller holde dig til filmkameraer.

Jeg bruger stadig min 50 år gamle Linhof 4x5, der fungerer lige så godt i dag, som for 50 år siden, og sommetider skyder jeg stadig med Nikon-objektiver, jeg købte for over 25 år siden. Selv for 50 år siden havde min 4x5 50 års udvikling bag sig (Linhof har lavet Technika siden 1907), og for 25 år siden lavede Nikon F-mount SLR-objektiver som de havde gjort i over 20 år. Hver var et modent produkt, da jeg købte dem.

Praktiske digitale spejlreflekskameraer har været ude i mindre end ti år, så vi er stadig i de meget tidlige stadier, ligesom biler var tilbage i 1880'erne. Vi vil se tilbage om fem år og griner af, hvad der bliver annonceret i år i digitale kameraer.

Digital bliver bedre for hver måned, og kun Gud ved, hvad nyt udstyr der kommer i marts 2007. Hvis du har noget at fotografere nu, skal du få det, der er tilgængeligt på markedet i dag, og aldrig se dig tilbage. Forældet betyder ikke ophørt; forældet betyder, at der er bedre måder at gøre noget på. Inkjets blev forældede i 2004, erstattet af bedre Fuji- og Noritsu-printere i enhver lavprisbutik, men folk køber og kæmper stadig med nye inkjetprintere. Dette betyder ikke, at inkjetstråler er dårlige; det betyder bare, at der er bedre, hurtigere og billigere måder at fremstille udskrifter på.

Dette er mig, du er sandsynligvis anderledes. Jeg fotograferer ikke action, og de 11 AF-sensorer på D80 og D200 er sandsynligvis bedre til at spore ting i bevægelse end de tre sensorer på min D40.

- - -

Så tænk over det!  ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar