Velkommen

Denne blog er fra begyndelsen baseret på informationer om de gamle kameraer og det udstyr jeg får fingrene i, og delvis på informationer og erfaringer med analogt og digitalt udstyr, objektiver og fremkaldelse af film. 

Der vil være lidt informationer om forskellige digitale emner, da meget af det analoge udstyr kan anvendes sammen med nyere digitalt udstyr. 

Der vil være en del indhold af generel art, for dem der vil lære mere om teknikken bag og blive klogere på hvordan et kamera fungerer og hvordan man fotograferer i det hele taget.

Jeg håber at andre end mig kan få glæde af det.
Jeg begyndte at genoplive min interesse for analog fotografering i 2012 og begyndte derfor at samle på især Konica kameraer. Det har medført at jeg også har fået en del andre fabrikater kameraer i samlingen. Der er altså noget fascinerende ved de gamle foto-apparater!

På et tidspunkt vil jeg måske rydde lidt op i samlingen og koncentrere mig mere om netop Konica og måske et mærke mere.
Jeg fotograferer stadig mest med mine digitalkameraer men er begyndt at afprøve og anvende ældre objektiver med en adapterring.
Jeg anser mig selv som amatør i feltet, selvom jeg har fotograferet en hel del i min tid, helt fra min barndom og ungdom og til nu hvor jeg er over 65.Min analoge interesse ligger mest i kameraerne og når jeg en gang imellem lufter et af dem med film i, har jeg tidligere fået filmen fremkaldt hos en fotohandler og derefter scanner jeg selv filmen ind.
Jeg er nu begyndt på at fremkalde S/H-filmene selv.
Jeg har en forhåbning om at bruge mere tid fremover på at fotografere med disse kameraer og fremkalde filmene selv.

Du er velkommen til at kommentere på artiklerne, men vær klar over at du skal være registreret bruger på Google for at kunne skrive kommentarer.

Jeg offentliggør en del af mine billeder på min facebook-side der hedder "Billeder, billeder, billeder" og følger flere sider og grupper med analog foto.

Nogle artikler fra denne blog vil også blive sat ind på min facebook-gruppe af samme navn som denne side - Klik her for at gå til gruppen.


   


Velkommen til min blog og min Facebook-gruppe!
Med venlig hilsen
Cai-Erik Andersen


Det meste billedmateriale her på siden er egne optagelser. Hvis andet er tilfældet er der angivet hvor billedet kommer fra.
Informationer om kameraerne er hentet forskellige steder på nettet bl.a.
Wikipedia.org
camera-wiki.org
commons.wikimedia.org
m.fl.
Mange af linkene på siderne viser ikke altid direkte hvor du bliver sendt hen, men der er ingen lumske, farlige links på mine sider.
HUSK at du kan se adressen på linket ved at holde musen henover linket et øjeblik, så vises linkets adresse nederst til venstre på skærmen. Dette gælder på en PC med Windows.